Ziggo webmail

De online mail van Ziggo wordt in Nederland gebruikt door honderdduizenden mensen, en dat is niet zomaar. Er zijn veel pluspunten aan het gebruik van de online webmail. Bij het gebruik van de online mail had u de keuze uit veel domeinnamen, zoals: Ziggo.nl, upcmail.nl, @home.nl, Quicknet.nl, Casema.nl, Chello.nl en A2000.nl. U kunt hiermee op de beginpagina waarna u al snel terechtkomt in de mailbox van Ziggo. Steeds meer mensen beginnen de online webmail van Ziggo te gebruiken en dat is voor een reden. Deze mailbox doet er namelijk alles aan om uw gegevens te beschermen.

Inloggen op Ziggo webmail

webpagina Ziggo webmail inloggen

Zoals je kunt zien in de afbeelding heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Deze kun je vinden onder Mijn Ziggo. Je gebruikersnaam is je e-mailadres, bijvoorbeeld: pietjepuk1990@ziggo.nl Vervolgens vul je je wachtwoord in en druk op de ‘Aanmelden’-button. Hieronder vind je de uitleg van de verdere werking van Ziggo mail.

Direct inloggen op Ziggo webmail

Ziggo mail instellingen

Wil je Ziggo mail via een softwareprogramma zoals Thunderbird, Outlook, Apple mail bekijken? Of misschien wel op via een app op je mobieltje, tablet, laptop? Dat kan, maar hoe precies werkt het instellen nu precies. Er zijn 2 instellingen mogelijk: de inkomende (POP3 en IMAP)- en uitgaande (SMTP). We leggen hieronder uit wat de algemene Ziggo mail instellingen zijn:

Inkomende POP3 en IMAP mail instellingen:

Inkomende mailserver instellingen:
Inkomende serverinstellingen: imap.ziggo.nl
Serverpoort: 993
Type versleuteling: TLS/SSL
Gebruikersnaam: e-mailadres (inclusief @ziggo.nl, @home.nl, etc.)
Wachtwoord: het wachtwoord van je e-mailaccount

Je kunt ook kiezen voor POP3 als inkomende mailserver, maar IMAP heeft de voorkeur, omdat dan de mail bij het binnenhalen ook op de server blijft staan.

Inkomende serverinstellingen: pop.ziggo.nl
Serverpoort: 995
Verificatie vereist/identiteitscontrole: ja
Type versleuteling: TLS / SSL

Uitgaande SMTP mail instellingen:

Server: smtp.ziggo.nl
Serverpoort: 587
Type versleuteling: STARTTLS (indien beschikbaar) / TLS / SSL
Verificatie vereist/identiteitscontrole: ja

Verschillende tabbladen van de online mail

Als je in de mailbox van Ziggo aankomt, dan zal je zien dat er meerdere verschillende tabbladen voor je open staan. Als eerste tabblad zat je het “Overzicht” vinden, waarna “E-mail” en “Adresboek” komen. Na deze tabbladen volgen “Taken”, “Agenda” en als laatste “Drive”. Het nut van deze tabbladen is dat ze veel zaken die van belang zijn onderverdelen in verschillende groepen om het overzichtelijk te maken. Op deze manier is de online mail van Ziggo voor iedereen makkelijk.

De eerste kennismaking

Wanneer u voor het eerst met de online mail van Ziggo kennis maakt, en misschien aan andere mail-services gewend bent zoals Gmail of bijvoorbeeld Livemail, dan gaat u er toch even aan moeten wennen. Maar geen nood, de online mail van Ziggo doet er alles aan om het zo makkelijk en eenvoudig mogelijk te maken. Daarom bieden wij ook een kleine rondleiding door de Ziggo mail omgeving aan. Bij deze rondleiding wordt alles duidelijk wat u kunt verwachten. U kunt gebruik maken van de rondleiding door aan de bovenkant van de mailbox op instellingen te drukken, en daarna te gaan voor “Rondleiding”. Zo simpel is het.

Wat biedt de online mail van Ziggo?

De online mail van Ziggo heeft enorm veel opties. Het begint met het meest noodzakelijke, namelijk het ontvangen en versturen van mailtjes. Omdat wij graag iets meer wouden aanbieden, kunt u ook uw sociale netwerken aan uw mailaccount koppelen. U kunt gebruik maken van de meest populaire sociale media zoals Facebook, Twitter of bijvoorbeeld Instagram. Dit maakt het mogelijk om uw sociale media en mail op één plaats te hebben, waardoor u niet meer op aparte websites hoeft in te loggen. Niet alleen sociale media valt te koppelen aan uw mail-account. Heeft u ook nog een Gmail of Outlook mailaccount? Geen probleem, deze kunt u koppelen aan uw Ziggo account om alle mail op één plaats te hebben. Bent u een tijdje op vakantie en wilt u alles behalve mail aan uw hoofd? Maakt niet uit, u kunt een automatische vakantiemail instellen met zelf geschreven tekst. Het verzenden en ontvangen van grote documenten is ook geen probleem, deze kunt u met gemak downloaden. Moesten er vervelende personen u mailen, dan kunt u met één druk op de knop de afzender blokkeren.

Ingelogd blijven of automatisch uitloggen

De mensen van Ziggo weten dat het irritant kan zijn om steeds maar weer te moeten inloggen als u even snel op de mail wilt kijken. Daarom hebben heeft Ziggo het mogelijk gemaakt om bij het inlogscherm aan te kunnen vinken om ingelogd te blijven. Voelt u daar zich niet zo veilig bij? Dan is dat ook zeker geen probleem, voor te veiligheid heeft Ziggo het ook mogelijk gemaakt om automatisch uit te loggen bij het sluiten van de mail. Dit is handig als je vaak gebruikt maakt van openbare computers.

Het gebruik van verschillende browsers

De online mail van Ziggo kan gebruikt worden op de meest gekke webbrowsers. Wel is het beter om gebruik te maken van gerenommeerde browsers die vaak geüpdatet worden. Ziggo heeft zelf bekend gemaakt dat ze aanraden om een van de laatste versies van Mozilla Firefox of Google Chrome te gebruiken.

Minimale voorbereiding

Er is vrij weinig nodig om gebruik te maken van de online mail van Ziggo. De enige twee dingen die u nodig heeft zijn een internetabonnement van Ziggo, en een Ziggo mailaccount. Mocht u een internet abonnement hebben van Ziggo, maar geen mailaccount, dan kun u deze gemakkelijk aanmaken met MijnZiggo. U moet zich daarvoor wel aanmelden op de site.

Meerdere mailadressen mogelijk

Het is mogelijk om meerdere e-mailadressen tegelijk te gebruiken. Heeft u toevallig een mailadres dat eindigt op @casema.nl, @home.nl, @upcmail.nl, @quicknet.nl, @chello.nl of @a2000.nl dan kunt u deze zonder enige aanpassing blijven gebruiken met de online mail van Ziggo. Heeft u een mailadres dat eindigt op iets anders, bijvoorbeeld @gmail.com of een Outlook account, dan is dat ook geen probleem. Nieuwe abonnees krijgen een @ziggo.nl e-mail adres toegewezen en kunnen niet uit de andere kiezen!

Het verzenden van grote bestanden, delen via Ziggo Drive

Er wordt meestal gedacht dat er een limiet zit aan de grootte of het aantal bestanden dat je wilt verzenden. Bij de online mail van Ziggo is hier geen sprake van. De maximale grootte van een bestand is 20MB, na het versturen of ontvangen van een bestand groter dan 18MB wordt er een link gegenereerd dat verzonden kan worden om het bestand alsnog te downloaden. Deze link blijft altijd geldig en wordt alleen verwijdert wanneer u dat wilt. In de Ziggo Drive is er geen limiet of beperking op het type bestand dat je wilt versturen en is de maximale bestandsgrootte maar liefst 4GB. Ook is er geen maximaal aantal gebonden aan het aantal ontvangers of het aantal keer dat uw bestand gedownload is.

Wat maakt de online mail van Ziggo beter?

De online mail van Ziggo is gewoon enorm makkelijk en biedt bijna alles aan. De grondbeginselen van mail werken perfect, zoals het verzenden en ontvangen van e-mails, en daar nog eens bestanden en andere soort documenten bij. De mailbox is speciaal ontworpen om zo overzichtelijk en eenvoudig mogelijk te zijn in het gebruik. Het grootste pluspunt van deze mailbox is de beschikbaarheid. De mailbox staat namelijk online en dat betekent dat u hem op elke plek kan openen. Of dat nou op vakantie in Spanje, of even snel uw mail checken in de bibliotheek is. Ziggo neemt de verantwoording van de veiligheid, uw mail wordt via Ziggo verstuurd en daarna verwijderd. U en de ontvanger zijn de enige die de mail in bezit hebben. Ook is een van de voordelen dat alles online staat. Moest uw computer crashen, dan staat alles nog steeds makkelijk online.