KPN webmail

De online mail van KPN, beter bekend als webmail, is zeer praktische manier om waar u ook bent uw e-mail te kunnen bekijken, ongeacht er op de computer een mailprogramma aanwezig is. Het enige wat u nodig heeft om mail te kunnen checken, ontvangen of wegsturen is een internetverbinding. Deze service maakt het mogelijk om waar u ook bent en op welk apparaat u ook zit uw e-mails kunt administreren. Het biedt ook de mogelijkheid om in het buitenland op zakenreis of op vakantie uw mails te beheren. Hoewel u in het buitenland of op een vreemd apparaat zit, gaat dat zeker niet ten koste van de veiligheid van uw KPNmails. U kunt op deze manier veilig bij uw beschermde e-mails.

Het gebruik van verschillende KPN e-mail adressen

KPN webmail inloggen

Bij KPN webmail kunt uw gebruik maken van verschillende e-mailadressen. Of uw mailadres nou eindigt op planet.nl, wxs.nl, kpnplanet.nl, netmail.nl, kpnmail.nl, freeler.nl of hetnet.nl, het maakt niet uit. Al deze adressen worden geaccepteerd bij de online webmail van KPN.
Klik hier om direct in te loggen op KPN webmail.

KPN IMAP, SMTP en POP3 instellen op PC, laptop, tablet of smartphone

Hoe kunt u de KPN webmail instellen op uw PC, laptop, tablet of smartphone? Welke instellingen zijn de juiste? Maakt u gebruik van POP3, dan worden alle mails die u ontvangt op uw mailapparaat gedownload. Wanneer dit gebeurt, worden de mails die verzonden zijn via KPN op de server verwijdert en bent u de enige die de e-mails heeft. Om uw veiligheid te garanderen betekent dit dat deze e-mails niet nog eens op een ander apparaat beschikbaar zijn. Dit is niet erg handig, en daarom bied de KPNmail het gebruik van IMAP aan. Bij het gebruik van IMAP blijven de e-mails wel op de online mail van KPN staan en kunt u hier op verschillende apparaten bij.

Heb je een provider die SMTP aanbiedt, gebruik dan deze. Hieronder vind je hoe je Gmail en Outlook kunt instellen voor KPN webmail.

Onbeveiligde verbindingen

Bij zowel een POP3 of IMAP sessie wordt er constant informatie over het web verstuurd. Om deze reden is het ook van belang dat de verbinding waarvan u gebruik maakt sterk beveiligt is. Moest dit niet zo zijn, dan ontstaan er mogelijkheden waarmee iemand uw mails kan onderscheppen. KPN wil uw gegevens toch privé houden en daarom is het niet mogelijk om mails te versturen van vreemde netwerken die niet van KPN komen.

Als er gebruik wordt gemaakt van een onbeveiligde POP3 sessie, dan moet u gebruik maken van poort 110 voor ontvangen mails en poort 25 voor verstuurde mails. Bij een onbeveiligde IMAP sessie is de poort voor verstuurde mails hetzelfde, alleen moet u als poort voor inkomende mails poort 143 gebruiken.

Mijn KPN wachtwoord is ongeldig, wat nu?

Er is vaak sprake van gevallen waarbij mensen denken dat hun wachtwoord niet werkt. In de meeste gevallen wordt het wachtwoord dan gewoon verkeerd ingetoetst. Dit gebeurt omdat er steeds meer eisen worden gesteld aan het hebben van een goed en moeilijk te raden wachtwoord. Er moet namelijk steeds meer gebruik worden gemaakt van kleine letters en hoofdletters, cijfers en niet vaak gebruikte tekens.

Om het eenvoudig te houden gebruiken mensen meestal hetzelfde wachtwoord overal. Als dit wachtwoord echter niet voldoet aan de eisen van de online webmail van Mijn KPN, dan zal er een verandering aan gemaakt moeten worden.

Vergeet u uw wachtwoord van Mijn KPN webmail dan is er de mogelijkheid om het wachtwoord te resetten. Wilt u van deze optie online gebruik maken, dan zal u moeten wachten totdat u thuis bent zodat u daar beveiligd wordt door het KPN netwerk. Eenmaal thuis kunt u eenvoudig een nieuw wachtwoord kiezen op de website van KPN.

Als u ver van huis bent en daar een tijdje niet meer komt, dan kunt u gratis gebruik maken van het klantenservicenummer; 0800 – 0402. Deze is 24/7 bereikbaar. Als u gebruik maakt van deze service zult u thuis een brief ontvangen met daarop uw nieuwe wachtwoord. Bent u op vakantie of om een andere reden in het buitenland? Dan is er jammer genoeg geen mogelijkheid om uw wachtwoord te resetten.

Kwijtgeraakte gebruikersnaam opnieuw aanvragen

In het geval dat u het wachtwoord van de online mail van KPN nog kan herinneren, maar de gebruikersnaam niet meer , dan kunt u gebruikmaken van het ezelsbruggetje dat uw gebruikersnaam hetzelfde is als het adres van uw e-mailaccount. Komt u er dan nog niet op, dan kunt u gebruik maken van de website van KPN, genaamd “MijnKPN”. Op deze website kunt u uw gebruikersnaam terugvinden.

Hoe veilig is de online webmail van KPN?

KPN doet er alles aan om de webmail zo veilig mogelijk te maken. Echter moet u ook uw steentje bijdragen aan een betrouwbare internetverbinding. Op sommige plekken krijgt u misschien een notificatie van een gratis internetverbinding, wanneer dat gebeurt raadt KPN aan om op deze verbinding geen gebruik te maken van de webmail. Bij deze soort situaties gaat het om onbeveiligde internetverbindingen. Bij zulke soort verbindingen is de informatie die u verstuurt en ontvangt makkelijk te onderscheppen. En het is niet wenselijk dat sommige gegevens bij ongure types terechtkomen. De online mail van KPN is dus alleen veilig als u daar ook voor zorgt.

Uw KPNmail gaat nergens naartoe

Een van de beste pluspunten van KPNmail, en dan eigenlijk alle online mailboxen is dat uw e-mails altijd veilig zijn opgeslagen en pas verwijdert worden als u dat wil. Mocht uw computer crashen, dan is dan niet van belang voor uw e-mails. Online mail, zoals de benaming het misschien al doet vermoeden, staat in zijn geheel online. Alles wat op het internet staat verdwijnt dus niet bij een computercrash. In het geval van een crash of een defecte computer, dan kunt u zelfs andere apparaten zoals een tablet, smartphone op zelfs de computer van uw buren gebruiken om uw mail te beheren.

KPN webmail volledig naar uw wens

Het is vanzelfsprekend dat u de online mail van KPN helemaal naar uw wens kunt instellen. U heeft alle touwtjes in handen, zoals het bepalen of dat u uw mail wilt bewaren, of dat u wilt dat mails automatisch na een bepaalde periode verwijdert worden. Wilt u graag een ontvangstbewijs krijgen? Of gaat u op vakantie en wilt u automatisch reageren op binnenkomende mails met een afwezigheidsmailtje? Alles is mogelijk met de online webmail van KPN. U krijgt zelfs de optie om vier extra mailaccounts aan te maken.

Mijn KPN app op je Android, iPhone of tablet/laptop

Je kunt je KPN webmail ook bekijken met de KPN app voor op je smartphone. Deze is voor Android telefoons te downloaden in de Google play store en voor iPhone telefoons in de Applestore. Je kunt dan makkelijk je persoonlijke-, factuur- en abonnement gegevens inzien en wijzigen. Zo zie je je actuele verbruik of er storingen en onderhoud in jouw omgeving zijn, wijzig je je abonnement (extra opties, extra zenderpakketten, etc.).

Heb je KPN mobiel? Dan kun je ook je bankrekeningnummer wijzigen vanuit de app.

Sinds april 2017 kunnen ook Android gebruikers inloggen met hun vingerafdruk, mits hun telefoon hiervoor geschikt is uiteraard. iPhone gebruikers konden dit al langer.